A Short Holiday

Salam & Hello y’alls

Today’s writting is about my post holiday on 24/2/17-27/2/17 in Pulau Langkawi

so dekat entry kali ni M akan share mcm mana nak manage percutian ni secara persendirian … bukan apa M just nak share jer just incase kalau korang nak pergi tp still ragu-ragu apa yang perlu dibuat dan kebiasannya orang dah ada pengalaman tak takut sangat nak pergi… kebiasaannya org yang dah pergi langkawi dengan cara singgah-singgah pastu die org repeat tak pun mana yang mampu terus deal dengan mana-mana travel agency yang affordable …..

Bab yang tuh x heran… ni M nak kongsi dari Zero… mmg giler challenge wehh πŸ˜› , siyes xtipu.. mmg challenge… Β cuma M nak cakap planning ni M dah buat dri bulan 9 / 2016… so ni kire throwback .. LOL ~~!!

okay M cerita dari mula cemna M boleh terjebak dalam percutian ke Langkawi ni…

  • Sebab Mak M terlalu ngidam nak pergi, bende ni die dah sebut2 dari tahun 2004 lg.. lama giler an? ko ghaseee??? pastu sebelum die bersara tahun lepas, staff office dia ada sebut2 nak planning tapi tak jadi sampai kesudah 😦 😦 😦
  • M dan member2 lain pun ada rancang nak pergi holiday jgk πŸ˜€ πŸ˜€
  • Pergi rumah 2pupu , die baru balik langkawi pastu dia cakap best dan die ajar cemna nak pergi sendiri sesikit

haaa… point yang ketiga tulah sebab objektif utama tercapai sebab ada yang membantu walaupun maklumat yang diberi sangatlah sikit tapi 2pupu tuh banyak bagi semangat aje sebenornyeee … πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜›

haaa.. ayt yang die ckp ingat lagi…. “alah tak per kat sana tak akan sesat punyalah guna je Google Maps :P, pastu bab kereta jangan risau sebab dekat luar aiport mmg ramai berpusu pusu orang promote utk sewa keta dan utk island hopping dekat area cenang mmg banyak… g jer deal dengan mana – mana syarikat island hopping . Bab homestay , hotel , motel or chaletpun jgn risau.. masuk je area chenang pun banyak dah.”

Maka dengan itu bermula laa cerita nak pergi langkawi… kehkehkeh…… sebenarnya seminggu selepas tu , M pun beriya tgk tiket kapal terbang mula-mula nak deal dengan Malindo, kjab lg tertipu… harga murah tp belum masuk tax, insurance pe bagai sume…. agagagag

Last-last dapat jugak tiket kapal terbang by Air Asia.. ni pun dapat travel utk tarikh kat atas tuh sebab available route aje… sebab kalau tak mmg nak travle dalam masa terdekat tapi tak boleh sebab banyak yang dh xde seat or tiket mahal… so abaikan ajelaa… planning nak pergi bulan 1 mcm tuh.. tp tulaa xberapa cantik sebab tiket terhad time tuh…

tengok punya tengok.. jumpa lah date hujung minggu dari 24-27 februari utk perjalanan yang sesuai.. so tadaaaaaaaaaaa….

jhb

haaaaa…. nampak mudah an tetibe decide terus keluar gmbr tiket … kehkehkeh…. untuk pengetahuan awak semua , MAS@MAB , MALINDO , FIREFLY jer buat direct deal untuk route ke Langkawi tanpa pening kepala.. means g jer website die org.. buat pilihan perjlanan dan tetapkan tarikh… so die org akan bg schedule .. so x susah…

tapi lain pulak mcm air asia… sume kne manage sendiri.. Β di sebabkan air asia xde direct deal .. so korang kne la buat sendiir route korang ke Langkawi , siapa nak naik air asia dari Johor-Langkawi mmg xkan jumpa okeyh… korang yang kene set sendiri.. means dari hari first sampai hingga hari balik .. korang kne pandai manage…

reffering itinerary kat atas tuh…transit M 2 jam dekat KLIA2.. so masa sampai tuh sempat la nak makan…

kl

so perjalanan seterusnya ke Langkawi pukul 4.30 sepatutnya dijadualkn.. tapi delay dok ! delay masa nak berlepas banyak sangat kapal πŸ™‚ πŸ™‚

Msa sampai dari johor.. kite org kuar gate.. cari gate baru untuk ke Langkawi pulak…

img20170221223539boarding pass dh siap print n check in la… so xde hal kalau xkeluar dari balai ketibaan/berlepas just incase kalau korang takut sesat ke apa…. sebab apa mcm hr tuh mak M x keluar pun dari balai ketibaan.. just tukar gate jer utk ke Langkawi….

img20170221224207taraaaa….dh siap print actually dekat sampul surat tuh ada tarikh perjalanan… jd bila nk pakai amek based on date jer… so xlah pening2 .. sbb boarding pass nye byk… utk JHB-KL-JHB 4 org… dan KUL-LGK-KUL Β 5 org…

img20170224140148msa kite org sampai dari johor… terus cari TV utk jadual penerbangan… dekat area boarding place jgk…. sesampai gate kite org kt gate J8… pastu g LGK gate J5.. so mmg xjauh… tp disebabkan lapar so kite org keluar dr tmpt boarding… pergi kat tingkat bwh g mkn kFC… huhuhu…. pastu masuk balik ke tempat boarding…

Β untuk pengetahuan korang M dah pernah naik kapal terbang untuk beberapa kali sebelum ni… so M dah biasa nak hadap situasi prosedur airport yang leceh bebenor ni… herrrr…. so kepada sesiapa yang xde pengalaman naik kapal terbang tuh kalau nak guna kapal terbang… sila datang awal ke aiport 1 jam setgh sebelum waktu penerbangan… bukan apa… airport kecik kejab je urusan dia… kalau airport besar mcm KLIA/KLIA2 ni… fuhhhhhhhh…. semangat berlari kne kuat sikit…

beg pun kalau boleh biarlah bagasi beroda or beg galas… beg jimbit tu xyah la bwk.. buat penat badan je nnt..

IMG20170224124318.jpgokay… ni gmbr satu keluarga before nak naik kapal utk perjalanan ke KLIA2 dari Johor… πŸ™‚ πŸ™‚ …. heheh..dun worry.. kapal lmbt lg gerak sebab penumpang ramai…

IMG20170224145620so this is the first aim after arrived at the airport!! MAKAN!!! hahahahahha…. lapar wehh… next flight pukul 4.30… sampai kat airport ritu pukul 2 petang…habis nak tunggu sampai langkawi dh pukul 6 petang…ya rabbi… tapi pastu nak pergi balik gate J …*mohon nangis pliss* (siapa dah sampai KLIA2 tuh mmg paham la yerr… ) KFC yang M pergi ni dekat ground floor punya… sebab jalan die sama dengan balai ketibaan terus turun… kjab lg nk masuk.. kne naik tingkat 3 ae.. ishh xleh bla rsanya Β πŸ˜₯ πŸ˜₯

ha… cite punya cite… mesti korang tertanya jugak an.. dah sampai Langkawi nnt mcm mana an? siapa jemput? tdo dekat mana? amek pakej apa apa ke?

Screenshot_2016-09-28-22-27-53-628

nahh… ni la dia pakej homestay + kete .. so pape boleh direct klik link sebelah Β ni… Β —->Β Chalet TM3 , Langkawi

so mana – mana yang nak pergi Langkawi tapi tak tahu nak tdo mana boleh jer contact no kat atas tuh ha… baiknya orangnya… kalau x boleh je M nak tunjuk conversation antara M and org TM3 ni… tapi masalahnye banyak .. hahahha…

so… M amek pakej homestay D sebab M duduk kat sana 4h3m … tp dalam tuh kata bg kete innova an? tp M request nak 2 kereta so die bagi 2 viva… so far memang okay jer.. M isi rm40 je minyak tapi x habies sampai balik.. siap pergi Kuah 2 kali kot… pastu cable car pergi balik minyak xluak lagi haa….

so mcm pakej aktiviti lain pun die org ada buat

Screenshot_2016-09-29-13-11-14-302

masa kite org pergi tuh dapat buat island hopping aje… nak buat mangrove xckup masa and masa hr tuh pun xperasan ada mangrove jugak kat dalam pakej tuh… kuang kuang.. sodih !!

untuk pengetahuan awak awak semua…M dah booking homestay ni dari bulan 10… bg deposit rm250 aje… ha!!! bab sampai kat langkawi tuh… haaa.. mmg superb , sebab sebelum je kite org nak fly.., M dah dh inform dah… flight delay pun M inform takut die org tertunggu lama an…. sesampai je kat airport Langkawi… terus inform die… n dia call cakap suh keluar airport .. alhamdulilah mmg lega bila dapat jumpa… bukan apa an.. first time kot.. dah datang dari jauh… mampus kalau kne tipu an.. tapi alhamdulilah.. everything went well… so die terus bawak ke keta… viva 2 biji πŸ™‚ πŸ™‚ hihihi…

perjalanan nak ke homestay dalam 10 minit aje (sebab xleh bwk laju , ada speed trap) memang dekat dengan pantai chenang sebab homestay kita orang satu laluan dengan cenang…. so tamat lah cerita homestay + kete … so jom tgk gambar – gambar kat bawah… weheeeee….

Β DCIM100GOPROGOPR3785.okay… ni malam hr sampai… x masak pun… g makan dekat luar jer… kedai makan area homestay mmg banyak… pasaraya pun dekat.. so kalau terputus brg apa2 ke.. barang mandi xbeli lagi ke boleh pergi sebab memang dekat… pump minyak pun dekat…

second day until last day mmg kite org memasak sebab homestay kite org cukup peralatan rumah… means ada dapur, peti sejuk , mesin basuh, meja makan, tv… 3 bilik 2 bilik air dengan aircond.. mmg selesa la…

okay… nah enjoy lagi gambar masa kat sana.. hehe

IMG20170225122833keesokannya , kite org drive pergi ke sycab utk naik cable car… so dekat sana ada banyak pakej.. tp kite org amek basic pakej jer… RM40 utk 4 perkara skycab+skytrek+skydome+Sky3D …

tapi sky3D tuh kite org xpergi sebab die bergmbr dengan wall 3D jer .. johor pun hado and dah biasa dah… so try lagi 3 bende tuh ha.. skycab tuh opkos lah wehh.. datang jejauh mmg hajat nak naik tuh jer.. pastu skytrex dan skydome…

IMG20170225131105pas beli tiket kite orang terus masuk utk sycab duluan…so kne la beratur pe sume..

IMG20170225133203i have to petend brave but the real.. i’m so worried you’alls ! mmg mengucap bebyk… tp alhamdulilah… sampai jgk.. kalau tak overcome my fear maybe i would not feel how the feeling naik cable car or the other words gondola…

pastu sesampai je kat atas terus g beli tiket utk ke sky bridge… die ada 2 cara iaitu pay for rm5 then u need to hiking.. hohohoho…. or pay for rm25 and the will provide a mini train for u to go…

IMG20170225142907benti dulu.. fenat hokay.. mekap pun cair dok.. really not prefered to wear mekap tebal ke nipis ke… JANGAN!! membazir je nnt sebab hiking tuh penat okay… heels tolong jgn pakai… hahaha…

This slideshow requires JavaScript.

mmg seronok okayyy !!

IMG-20170301-WA0010dah sampai!! okay.. apa lg.. jlan la wehh…. tgk ketaq ke x lutut hampa nahh !! hahahahah….

This slideshow requires JavaScript.

dah melepasi sky bridge.. so duduk rilex kjab penat doh.. balik nak hiking lg…

okay jom enjoy gmbr masa naik balik ke skycab and turun ke bawah

IMG20170225144948but before that… jumpa glass bottom ni.. mmg idok ler aku duduk nak amik gmbr… hahahha

This slideshow requires JavaScript.

yayyyy!!!

so the second day… island hoppping for 4 hours cm tuh…. so lets enjoy

This slideshow requires JavaScript.

enjoyyyyy…!!! tp gmbr depan tasik dayang bunting xde .. sebab dah penat…

so bila petang kite org shopping dekat HiG Kuah…

This slideshow requires JavaScript.

interesting right?!! haihhhh…..ghindu nak shopping coklat oversea… mcm kitkat, cadburry x heran sgt..

This slideshow requires JavaScript.

ha … ni jelaa yang mampu M share untuk korang….

so enjoy gmbr last

till then.. bubye…

2017 First Entry πŸ˜‰

Salam n hello y’alls

Akhir nya , utk pertama kalinya pada tahun 2017 first entry….so kat sini M akn kongsikn cerita dan wish utk tahun 2017..

Untuk pertama ialah nk menjadi anak,student dan bakal isteri yg soleh amin insyaAllah dan to my spouse if u read this im sorry for being childish too much since we together … 😝😝

Tahun 2017 ni banyak terasa perubahannya terutama sekali umur dh naik setahun lebih tua dr tahun lepas hahaha…πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ dan pasti nya tiada harapan lain utk habis belajar dengan jayanya insyaAllah…πŸ˜₯πŸ˜₯…

So i have a little story here….

Dh 2017 kn? Pastinya semuanya nk improve apa jua yg dihajatikn? So sama lah mcm M …M pun ada azam baru iaitu nk kurus!! Hahaha yayyyy πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚… Alhamdulilah dh hampir sebulan M mula workout atas treadmill since xde member nak ajak g gym 😭😭😭 …

Selain dr azam nk kurus, berbalik pada ayat pada erenggan pertama td nk jd good girl… InsyaAllah , i always pray to Allah to be the solehah one , sabar , pemaaf dan be mature to spouse hahahahahaha….. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚…

Banyak dh pengalaman yg M lalui utk menjd seorg yg lebih tabah dan sabar buat masa ni… Tapi be someone mature in relationship.. I still trying to do that πŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ˜ͺ sorry sayang…forgive me being too childish n imature for sometimes 😭😭😭😭

For sure… I hope this year will be the better one for me … Will grad from studies , work n marry soon… InsyaAllah Allah may always blessed me….

To my spouse if u read until the end of my writting… Thank you for supporting me in whatever condition… I love u so much S… 😘😘

Till then

X

So Stressed!

Salam & Hello y’alls

Since I’ve entered the last year of study, as usual like other .. most of the final year may be the stressful one even the course can be the kacang one… hehe πŸ™‚ Tapi!! tatau nak cakap cam ne , I still have 7 month to finish my teory part before I go to practical… haihhhh….

the very first thing I do stress is about the assignment is getting increase! fuhhhhh , second I still dun have any registration form to fill up so mean the allowance may be postpone for a long time! πŸ˜₯ πŸ˜₯ …. pastu , start from now I need to think where is the place can I go to done practical session n just wish to get a job faster because my mother a lttle bit bising about me n my spouse (senang cite pasal kawen laaa) hurmmmmmmm………. what to dooooo nowww… ermmmm…..

so since I’ve lot of stress , I have nothing to do in the class while finished my assignment hehehe…. I do open up my #Lazada to do online shopping since lazada has so much offer now….. hahahah *such clingy girl!!*

last week, I feel dunno what to do , so suddenly I just click what I feel tempting to cart… LOLOLOL…. πŸ˜› πŸ˜› . I do bought 3 items and among these 3 are wanted to use because I can’t find it at the mall, DIY and electrical shop…. sedih gileee kot!! πŸ˜₯

on sunday or saturday I already receive SMS from the Lazada they claims that 2 among the 3 items has been submited to be shipping on me and will delivery to according date! yayyy!!!! “chicken dance here” hahahaha

Every hour I do check my parcel using the tracking number they give it to me…. ahahhaha (xsabar sgt!!) … tapi hampa gile bila ingat balik Isnin die org cuti since Johor has cuti peristiwa that was Hari Hol .. some of the private sector cuti ! *crying* πŸ˜₯ πŸ˜₯

Finally on yesterday I recieved my parcel… actually I got 2 parcel but they didn’t reach at the same time, 1 of it reach by skynet at 11 a.m and another one by citylink at 12.30 p.m … habis kecoh satu Jabatan coz the person who incharge take my parcel umum dlm group whatsapp…. *malu giler I !!) hahahha , sampai my coordinator said the second parcel please take after the class ended ! hahahah….

so let me show u what I bought from Lazada…. pape pun thanks lazada

ac-electric-air-pump-inflate-deflate-toys-air-bed-compression-bag-mattressmatress electric pump…. Β finally!! after spending 2 hourse by typing electric pump i found this in lazada….. at the first page they showed me electric brest pump! duhhhhh… stress!! hahahaha….. rupenye matress electric pump…

if you feel doubtful to choose which one is good… don’t worry because lazada will put a tag “Best Sellers” at the right top of the item picture.. πŸ™‚ πŸ™‚ .. by the way dia ada 2 jenis… satu AC & DC… AC is directly plug in from electic plug socket daannn DC u need to plug in via car charger socket … hehe… but my spouse say please don’t buy DC.. please take AC… easy!!

btw the price of this pump about RM33 , im not sure (mls nk refer bill!! ) hahahha…. I feel easy to use because this pump just need 3 minute to inflate the matress , kalau pakai pam beskal.. ya ampun! 2 jam dohh… kesian my spouse kne dera pam sbb msa beli matress bed pump xde provide pump… sodih aih…

so masa nak cari please insert in the search column – AC Matress Electric Pump

does-handy-stitch-workhandy stich machine !! such useful item so far… jahitan die kemas so far so good because it also can apply on denim cloth.. i bought this device because i feel easy kalau sekadar nak jahit bende yang kecil, no need to use the big machine sbb nak sambungkn dekat elektrik bagai… btw if ask me the price is super cheap y’alls… I’ve saw some advertisement about this device in FB but for me too expensive.. they sell about RM80 not include postage but I found in lazada that only RM20++ !! n of course if u bought more than RM50 the postage will be free… hihihih….

andddddddddd…. guest the last item? scroll down!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

berus

Bluelans Wood Handle Makeup Eyeshadow Brush 11-piece Set !!!

haihhh…. bende yang paling diidamkan laa paling lambat nak sampai… haihhh stress sesgt!! hahaha…. mna nak dapat murah n byk pulak tuh? ! I feel so depressed because of this thing cannot reach at on time Β hurmmmm….baru nak hilangkan stress because I’ve found new foundation so alang2 tuh nak main makeup2 …. talent nya siapa? haruslah my spouse , because this will be penalty to him because always break the promises hahahahahah….

I really hope all this drama can end soon… hahahha…. btw sorry hari ni byk speak sbb I was too stress thinking about my studies lebih2 lg pasal khawin! haihhhh…. apa relatednya? byk related nye because I have future plan after study… so start from now I need to plan with what I do… even I’m still young I couldn’t wasting my time for the unnecessarily thing , I have my own target… I couldn’t hear so much what people talking about me… hurmmmm…..

till then

X

Dah Lama Tak Tulis Rupenyeee…..

Salam & Hello Y’alls

Rupenye korang M dah lama tak tulis-tulis dekat blog ni…. rupenye dah 5 bulan tak tulis update post dalam ni Β πŸ˜› πŸ˜› sorry korang … dek kerana ke-busy-an apakah yang membuat M terlupa untuk update cite-cite hangat atau pun info berguna untuk korang… mesti korang dah lupa M 😦 😦

Okay-okay just nak inform yang M busy study untuk final year, tu yang haru lagi biru haa…. haihh banyak noh urusan doniaa ini wahai anak-anak muda .. kehkeh . Bukan tak teringat nak tulis tapi entah la idea selalu noh cepat je hilang dalam kepala bila dah banyak bende nak difikirkan… mungkin hari ni beriya nak tulis… bila bukak blog.. eh boleh pulak die hilang seperti taufan datang melintas… eeee awakk sabar jelaaa.. haihhh…

Hari ni kalau tak, banyak koje nak kene buat documentation bagai , tapi lec boleh plak EL..tapi apa leh buat an redhooooo…. nak start buat proposal leh plak gambar tak jelas dan kesudahan nye xbuat… bior je

jadi bila ada masa ni M nak tulis-tulis jelaa apa yang boleh untuk korang… πŸ™‚

perkara pertama M nak share pasal chocolate bouquet… haa…. korang yang mana nak bagi dekat bf/gf ke tapi xde bajet sangat leh je peruntukan dalam RM30 punya bouquet simple je you’alls

sebab apa leh masuk bab bouquet ni? takdelaa.. hari ahad lepas birthday Incik R saya… jadinya kekurangan bajet untuk upah florist… mana tak nya .. die mintak RM200 yoooooo siap delivery! cehhh…. dari hadiahkn bouquet memahal baik g Makan Nasi Penyet Ori dekat AEON… kenyang pun kenyang… πŸ˜› (mood kedekut sebab Β xde elaun *nangis plisshh*)

so jom tengok cara-caranya

  • chocolate yang berbentuk bulat atau 4 segi saiz kecil – suggest ferreroche/cadburry/kitkat
  • 3 batang lidi satay – kalau nak buat lebih dari tiga pun boleh
  • crepe paper 3 jenis warna
  • plastik jernis / plastik pembalut buku yang jernih
  • cellophane tape yang secukupnya

haaa…. tengok-tengok list tu tau tak rupe alat2 semua tuh cam ne? ekekekke … meh M tunjuk gambar

lidi-satay93haaa ni lidi satay… tapi ni saiz standard.. kalau lg baik dapat yang panjang sikit okay jgk… tapi masa M buat, M tak beli lidi nya… cari dekat dapur jer… hehehhe.. so boleh lagi save coast

kit-kat-rubiesyang ni dari KitKat

add-on-3-rm30dari cadbury .. cari jugak hr tuh mcm dah tak de pulak…. tapi tak per, kalau ada boleh je korang beli and pakai untuk buat bouquet

ferrero_rocherso sesiapa yang ada bajet banyak, boleh la belikn ferrero rocher untuk dijadikan bouquet, tapi kalau takde bajet coklat yang atas pun boleh

roll-up-hem-crepe-paper-packing-flower-wrapping-paper-curling-edge-cartoon-flowers-bouquet-packing-decorateyang ni crepe paper… boleh beli dekat book shop atau pun pergi dekat mana -mana florist die ada jual kertas ni…tapi mostly kertas ni susah nak selotep kene pakai stepler… πŸ™‚ tapi boleh je pakai selotep cume kene cari texture kertas yang kurang kasar sedikit…

okay cara-cara untuk membuatnya M tunjukkn video dari youtube… sebab M pun refer dari youtube, yang cara M akan tunjuk ni paling simple sekali, so korang mesti boleh follow punya..hikhik

so ini dia video nya…. M tunjuk video sebab gambar-gambar M mcm xckup lengkap.. so korang leh la refer dekat video tuh… simple je… cume haruslah ada usaha baru lah menjadi πŸ™‚ πŸ™‚

img_20161014_223133okay.. ni contoh apa M buat.. hihihi… reben tuh ada yang siap punya.. tinggal tarik je then jadi reben…. so total coast untuk crepe paper 3 jenis dan reben RM11 sahaja… tapi kalau korang dapat lagi murah lagi bagus hekhekhek

M guna coklat dari KitKat – Rubbies 6 biji for RM7

img20161015214755additional kek secret resepi RM8.80 sebab M nak buat suprise dkt Incik R… huhuhu…. menjadi lah jugak plan B tuh… agagagga… alhamdulilah… plan B Β M mudah jer… amik kek dan bouquet letak dalam kotak pastu pasang lilin dan biarkn dekat bilik…. g ruang tamu pura-pura lupa amek bantal busuk… paksa Incik R amikkn sbb M kononnya dah penat πŸ˜› πŸ˜› :P…

finally n tadaaaaaaaaa

mmexport1476937653089

sorry gmbr blur sebab kidnap dari wechat Incik R sayaaa … hahaha πŸ˜› πŸ˜›

banyak aditional yang M buat… beli lilin dekat DIY yang bertulis “BIRTHDAY BOY” pastu stick love yg boleh tulis pakai kapur tuh RM2++ … actually nak bg belon helium tapi kedai balloon asyik tutup jerrr… haihhhh… nak buat gas sendiri tapi gas xckup lak (bikarbonat+ cuka) huhuhu… ini jelah yang dapat…

thanks my ❀ for accepting me for this sweet sour bitter 2 years and sorry for the past i didn’t realise u r trying to catch my intention but i didn’t ingore just not realise u like me… thanks bersabar selama 5 tahun menunggu perasaan kamu dibalas(masa tuh ingat die anggap kawan , yek mmg haku buat donno.. cume tahun lepas je die ngaku tetibe .. halah halah ) πŸ˜› πŸ˜› Β ekekke… cukuplah nanti sampai masa M cite lagi okay?! πŸ™‚ πŸ™‚

Selamat Mencuba semua…

till then

X

Thanks Elianto!!

Salam & hello y’alls!

Hari tuh kan…M actually tatau kenapa leh tergerak hati nak tengok Elianto through online…. sebab utama M sebenarnya nak beli make-up tapi tatau nak beli apa… yelah sebab bende nye takde depan mata… tuh nak tengok apa yang Elianto ada… kot-kot ada yang berkenan tinggal pegi jer kedai die untuk beli an….

tapi!! nak dijadikan cerita … bukak-bukak jer website die M jumpa something…

diskaunoffer 70%!! okayyyyy…. memang rambang mata…

so korang yang nak beli tuh boleh la pergi ker tempat promotion… so tengok lah dekat situ… ritu M tgk byk lagi tapi skrg byk dh out of stock… so korang leh tengok cecepat dekat websiteΒ EliantoΒ sendiri… πŸ™‚ πŸ™‚

so M nak tunjuk apa yang M beli through Elianto online nih… memang berbaloi-baloi okayyy!!

eliantookayyy ha nilah apa yang M order… wink wink… add to cart aje ritu!.. tengok2 pastu terus add to cart…. M nih memang peminat setiap Elianto dari dulu since M punya akak ipar kenalkn dengan Elianto… bukan nak cakap yang M nih menunjuk ker hape sebab pakai Elianto… cuma banyak-banyak produk… hanya Elianto jer sesuai sebab tuh sanggup pakai… M penah cuba Maybelline lah hape sume… bila pakai gincu die… terasa bibir nih panas melepus.. so dari situ memang tak pakai.. last2 cuba Elianto alhamdulilah memang sesuai n takde masalah…

pastu dah proceed bayaran mesti korang akan tanya mcm mna postage? berapa dikenakan … so nah!!

offerits free if u buy at RM50 and above!!… yeahhhh…. kene plak offer.. pastu free delivery postage kalau berbelanja lebih dr RM50 memang mewah la jawab nyer shopping… hihihih…. OMGEEEE!! haha πŸ˜› πŸ˜›

btw… mesti korang nak tahu jugak service penghantran die mcm mna…. mcm M… M suruh die org hantar dekat kolej M aje.. sebab masa isi order form sebelum proceed bayar.. die orang akan suruh masukkn alamat utk billing… jadi M letak dekat tmpt yang sama jugak utk penghantaran iaitu di kolej jgk…. billing n delivery alamat yang sama…

penghantaran die dlm msa 3 hari selepas pembayaran… tapi mcm M 2 hari dah sampai… tapi mcm M… M kene tanya dekat receptionist la ada tak… so nak jadikan cerita smlm M pegi amik dekat receptionist… hihihi

IMG20160509114716tadaaaaaa…. debar debar nak tengok… hiihih

IMG20160509130040tadaaaaaaaaa!!! mascara, foundation, eye shadow and make up brush kit… hehheheheh….

im so happy… sangat sangat okay… rasa nak joget je haaaaaa……

1462434587212here my elianto collection…. seronok tengok make up… rasa puas bagi seorang perempuan tau… jadi lelaki include my R please understand we(women) if we have this habit… hahahhaha….

ok next time kalau ada offer lagi.. kite shopping lg yer… ekekekke…

till then

X

Murni Likes : Kuih Ondeh-Ondeh@Buah Melaka

Salam & Hello y’alls

haaaa… buat apa tuh korang? M bosan pulak malam ni nak buat apa sebab nya siang tadi dah tertdo lama pastu apa lagi malam-malam jadi burung hantu la y’alls

so alang – alang dah tak leh nak tido so meh lah sini M share satu resepi kuih feveret M y’alls… hikhikhik,…senang je nak buat kuih ni….haaaa nak tau tak kuih apa? it is kuih ondeh-ondeh@buah melaka…..

kaylah.. M cerita sikit…. 2 minggu lepas M puasa ganti nak jadikan cerita lecterur leh plak bawak kuih tuh… haihhh!! biasalah bila dah puasa nafsu nak makan tuh membuak-buak tapi redha jelah tengok classmate makan… πŸ˜₯ πŸ˜₯

nak jadikan cerita M tetibe teringat yang dekat rumah ada tepung pulut, pandan, and opkos gula melaka lar y’alls! ekekekke…..

okayyy… jom M tunjuk cara-cara dan bahan2 nya…

Β IMG20160426154253haa…. ni bahan yang wajib ada… kalau tak ada memang tak lengkap la kuih ondeh2 nih haaa….. tp y’alls… korang leh gantikan daun pandan dengan esen pandan… tapi kalau nak fefeeling macam nenek M buat dolu-dolu… sume kne pure laaa…. biasa laa orang dulu-dulu y’alls….

IMG20160426154555n of course… gula melaka mesti lah kene ada! tapi….. bukan nak kondem ke haper… tapi gula melaka jenama dalam gambar tuh x manis…. penat M letak bebyk tp x manis n x melting pun masa makan….

so meh M list kn bahan – bahan

  • Tepung pulut 500 gm (1 bungkus )
  • 5 keping pandan(nak letak lebih pun boleh) – pandan nih blend n amik jus die, ukuran air adalah 1 gelas jer
  • 3 sudu besar tepung gandum
  • gula melaka xkisah lar brand apa pun
  • pastu sebiji kelapa parut
  • dan last sekali besen utk menguli…. ngehngehngeh

okay…. amik bekas kosong utk mengadun bahan2…. Β tapi even baru beli tepung tuh… M still ayak tepung tuh…

cara2 die… ayak tepung tuh dalam bekas… ouh kuantiti..ikut suka laa nak berapa byk… mcm M… M habiskn jer sebungkus…. leh mkn reramai…

dah ayak sebungkus tepung tuh , masukkn jus pandan… kalau leh air tuh kne agak-agak jer… try gaul , kalau rsa air x ckup masukkn air sedikit demi sedikit sampai adunan tak melekat dekat tangan……

IMG20160426160825nahh… sampai adunan jadi mcm nih… saji sebuku gitu…. pastu leh laa buat bulat-bulat kecik… saiz ikut suka… mcm M… sedang2 elok jer… πŸ™‚ πŸ™‚

IMG20160426170617okayy…. bila dah siap mcm nih laaa…. so apa lagi… tinggal rebus jer… tapi sebelum tuh… panaskan air sampai mendidih…. pastu masukkan lah berapa banyak leh muat….. kalau nak tau dh elok mean dah boleh angkat… ondeh2 nih akan terapung… tapi mcm M… even dah terapung… M biar lagi seminit sebab nak make sure gula die bebetul cair… so mmg nikmat giler makan die melting dalam mulut… hihih….

cakap punya cakap… M terlupa nak amik gambar ondeh2 yang dah siap sebab excited nak mati berjaya dapat buat sampaikan mak M cakap sedap n jd kan cerita mak M suh M buat kuih nih lg utk buah tangan masa rewang dekat rumah jiran… alahai.. malu itew… hahahah… btw… sorry tauu…. sorry sgt…. xde gambar… hahahha

haaaaa before that!!…. kelapa tuh kukus dulu… letak sikit jer garam untuk rasa lemak sikit

kalau kukus… kuih ondeh2 leh tahan 24 jam… ekekke

till then..!!

selamat mencuba! X..

Tatau Nak Sedih Ke Nak Gembira tapi pasrah.. ouh sayang!!

Salam & Hello y’alls

haaa korang buat apa tuh? M bosan plak malam ni tatau nak buat apa , so better tulis-tulis dekat blog kasi korang baca laa apa lg an… well cecite nak jadi an artistik blogger tapi hampas menulis pun jarang2 inikan pula berkarya … alahai M… lupakan jelah cita-cita tahi ayam kau tuh Β  kurkurkur….

okay okay…. since malam nih R tak dapat nak text M sebab line maxis dekat kawasan rumah R down pulak… so M rasa kemungkinan R tengah mereput ataupun tengah bahagia tengok bola malam ni… kurkurkur…. okay okay tak per… alang-alang R pun tak leh kacau M malam ni… jum baca apa yang nak tulis pasal my dearest R…. cewahh dear gitu you’alls…! eekekekke…. yer yer… iolls ngaku iolls sayang die… πŸ˜› πŸ˜›

Ok! point cerita nih senang jer y’alls… ianya tentang “SUPRISE” yes suprise! yep suprise…. alah suprise?! tatau ker? ianya sebuah kejutan yang diraikan dengan cara tersendiri… tak kisahlah apa pun… and then apa relatednya dengan R? haaaa….. mesti korang tertanya-tanyakan apa kne mengena R dengan suprise…..

So lemme introduce beberapa ciri-ciri R yang M kenal selama ni…

he is :

  • So the coolest person
  • Penyabar
  • Poyo dan tak romantik sebab dia kata tak de masa and tak reti(sobs) πŸ˜₯ πŸ˜₯

hahaha…. okay okay rilex … M tak de niat pun nak jatuhkan dia…. tapi M rasa korang mesti dah dapat detect apa yang nak sampaikan? ekekekekke…. siapa pandai mesti sekali baca die dah faham dah…. kay kay kay… xper… M sambung lagi apa yang terjadi…. and korang diharap bersabar membaca penulisan ku pada malam ini agak puitis… ek eh… baku pulak…. miahahahha πŸ™‚ πŸ™‚ .. so agak tak adil la kalau tulis kriteria R je kan? mesti korang pun nak ciri-ciri M serba sedikit…. so okay.. fair & square… lemme introduce who am I !

I was :

  • Garang mcm harimau
  • kurang sabar
  • gemok
  • Tapi iolls ni manja tau(sebab bongsu) ekekekekke πŸ˜› πŸ˜› uwekkkk !!!
  • Tak romantik tapi mengharapkan si poet@lelaki berjiwa romantis tahap gunung berapi tp gunung berapi gula

haaaaa…… so dah faham belum? M ni walaupun garang tetapi mengharapkan si poet berjiwa romantis dalam hubungan gue dan maka ya ini fahamilah kamu…. bahawa si poet berjiwa romantis SAHAJA akan membuat SUPRISE kepada pasangan die kerana jiwa dia adalah seorang yang JIWANG dan berimaginasi tinggi dan selalu si poet romantis akan membaca novel…. jadi mereka amat memahami orang perempuan especially bab suprise!! Tetapi bertabahlah ……. R tidak begitu….. but before that M belanja gmbr..

downloaduishhh…. seram tgk diri sendiri… nmpk manja padahal garang nauzubillah

well you’alls tulah M yer kalau nak tau sgt yer

tapi tatau mcm ner iolls n R leh berkepit menjadi satu… OMGeee… this is so comel… alololololol

so korang dh leh detect laaa an… apa yang M nak sampaikan….. M just teringin si R doing some suprise for me….bkn apa kekadang tuh memang teringin… yelah.. mana tak nyer… penah lah dengar si member R nak buat suprise tuk gepren die masa birthday an… so iolls automatik jd mcm… “ouhhh god.. best nyaa terasa disayangi ” … pastu second scene is… M punya akak… masa tuh bopren die bg suprise dekat tempat kje die… bg belon minions memula tuh… pastu hadiah kan kasut converse yang akak M tgk ….. die just teringin.. tetibe dapat an… saper tak hepi an.

So iolls dengan rasa sedikit cemburunya pergilah ngadu dgn R…

M : syg….. jimot dpt suprise lah dr F***** …. untung die kan…. bahagia rasa org bg suprise

R : wuuuuu…….. (muka senyum, muka senyum)

M : (muka berharap , muka berharap)….. bilaaa laa iolls nak rasa mcm tu kan … best nye syg… syg xnk ker buat dekat iolls mcm tuh? πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜›

R : πŸ™‚ πŸ™‚ tunggu iolls kaya…..

M : baiklaaaaa 😦

Β°lalu…. guruh pun berdentum dentum kekecewaan teramat you alls!!! hhahhahaha….. tulaaaaa orang kata jangan berharap nanti kecewa… haaaa kann

since that…. I never hope any kind of special things instead by doing suprise for me…. cukuplaaa treat M dengan g jalan2 sama, makan sama2… trying new food sama2 , makan masakan M…. pun dah bahagia dah……

tapi!! tapi !! tapi!!…. ada satu hari ni kannnnnn….. please you’alls… bg M cerita dulu….. tau korang nak cakap M still tak putus asa mengharapan???! ekekekekke

takdelaaa…. ada lah satu hari ni M jumpa satu gambar dekat fb…. it is a bouquet of minion….kalau kata lain… orang buat bunga tapi kali nih die ganti dengan minions ….. nak jd kan cerita… iolls ni minat sangat minions.. pastu nak nak plak dah dekat dengan mood konvo ni…. M pun try laaa luck cakap dekat R by showing him that picture…

FB_IMG_1450414216667m tunjuk gambar ni laaa…..

dengan ayat yang berbunyi :

M : syg…. cantik kan minion ni? tanak ker bagi iolls masa konvo nanti…. ekekekke (sekadar cakap jer kali ni harap tuh sangat pun… just ada adalah.. takde tak per…)

R : (he give me smile as always ) πŸ™‚ πŸ™‚

#this time tak harap sgt dh…sebab dah pesan dekat diri… lain orang lain cara… jadi jangan paksa seseorang tu melakukan benda yang die tak reti , belajar mengerti pasangan dan menerima kekurangan die… tak baik paksa2… cuba kalau dia tuh kita? apa perasaan anda?

.. so you’alls… kata2 diatas lah membuatkan M sedar tiada apa yang sempurna… jadi sebab tuh M pesan dekat diri awal2 jangan berharap sangat…..

,…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

habis dekat situ….

tapi tatau beberapa minggu yang lepas…. I feel different with R…. tetibe die leh jiwang… boleh teringat bulan anniversarry laa .. hape lah sume laaa… while M just watching his behaviour…. pehal mamat ni? buang tebiat ke hape? hisss die nih jgn laaa merepek…. kata x amik port pasal2 anniversary la ape lah sume….. tape laaaa layan jelaaaaaa……

jum kite tgk……

1hhaha…. sorry if korang agak annoying perbualan kite org…. tp biasalah adat orang bercinta…. kahkahkah…

IMG_20160423_233521tengok laaa die ni… M pun tatau… hahahah… jom layan lagi…

IMG_20160423_233609I always smile everytimes I read this back….. alahai… so comel… he is really trying …. sian die…tetibe rasa mcm nyusahkan aje … tapi! tapi ! tapi you alls… part lg satu mmg nak tergelak

Screenshot_2016-04-23-23-29-38-428this part…. terkantoi sikit… ghuper nyer nak buat suprise… this time.. tatau nak cakap apa…. speechless pun yer… terharu pun yer…. mcm tanak caya pun yer sebab takut kecewa…. bkn apa bila kecewa dengan bende yang kite harap nih lain sakit die.. agagagga

tapi….. tatau lah mcm mna 2,3 hari lepas… ntah mood apa ntah mamat ni…

IMG_20160423_233657terkantoi! hahahahha…. alahai sayang… sabar jelaaaa….. but this is so cute for me you know…. tatau mak cakap apa lg dah… thanks for everything

Screenshot_2016-04-23-23-33-06-515kesian pun ada part ni…. seriously… die punya sayangkn bakal wife die nih mcm apa dah….. xpelah sayang… whatever you do I always appreciate….. saya x pernah berharap dan meminta tapi kalau kamu beri saya terima…. terima kasih sesangat…. tapi part xleh go.. siap tunjuk screenshot die n akak yg buat bouquet minion tuh…. hahahha….

well… just to inform…. M akan menyambut convo M yang pertama di Johor…. jd ni kire hadiah terawal la nih…. hadiah anniversary dan hadiah convo….. xlama dah… next month…. debar pun ada… pe pun my dear R u are so funny ! this clingy behaviour makes me fall in love with you…. memula mcm geram… lama2 redha dan pasrah dan geli hati… hahahha…. tak pelah… dapat pasangan kurang romantik pun tak pelah asalkan die pandai menjaga hati orang tua M.. dan boleh bimbing M kearah kebaikan… yes! these thing are so priceless nowadays now….

pe pun… save the date 15 MAY 2016/ Sunday my convocation at UTM SKUDAI JOHOR….. who know me… comes join me for photoshoot after convo…..

till then

X

Murni Likes : Family Day in Pengakalan Balak, Melaka

salam & Hello y’alls

M kembali lagi… okeyh M nk cite lar sikit haritu ermmm… hari jumaat yang lepas M pegi Melaka or the truth is area Pengakalan Balak in Masjid Tanah ,Melaka…. actually office mama M buat family day dekat situ so most of the staff pegi and me? yes of course pergi y’alls…. sonok giler….

dijangkakn kiteorg sampai ayer keroh within 1.30 petang n yes we punctual at the time…. but mcm biasalah .. katanya nak enjoy sakan an…. so M x lalu lebuh SPA…. M lalu ayer keroh or senang kata lalu jln lama nak pegi ke Masjid Tanah tuh…. so sampai2 pun dh petang.. of course kite orang lapar , tp disebabkan nak sgt coconut shake klebang so we go for get it one for each other….. TETAPI!! hari tuh kan hari jumaat…. sampai klebang baru pukul 2 petang… hahaha sedihnye we’olls nyahh… so nak x nak iolls tunggu jgk….

3ee96-coconutshakeklebang1

pukul 2.30 baru die org mula buat….tp dun worry die org mmg pakar dalam membuat air… kjab jer dh dpt…. bila dah dpt… M sambung bwk kete pergi ke medan selera klebang untuk makan… mak mmg suke mkn dekat situ sebab byk pilihan lauk2 die sume…. so makan lah we’olls dekat situ tp sorry iolls xde gmbr dkt medan selera klebang tuh… agaggaga…. mohon ampun… πŸ™‚ πŸ™‚

and…. finally almost 4 pm we arrived at the masjid tanah but M kne htr dulu mak iolls… sebab die dh penat n die sakit gigi pulak….

office01tadaaaaa….. we finally is here after driving for long haul !! tapi terpaksa patah balik pulak ke IKBN sebab nya nk amik my sister yang baru sampai dr KL…. but no worries sebab dekat jerr….

n then after sampai balik ke chalet… M n R get ready for the game yang dh start lama… heheh… sorry korang… boleh lambat sampai chalet pulak…. so M pun main jelah apa yang boleh… but if u request gambar during the game jwpnnya xde! hahaha…. sorry… terlupaaaa

so pe pun… habis game dah maghrib… mandi2 lebih kurang dekat laut pastu naik balik then we go get ready for maghrib and for dinner too at 8 o’clock…. so mcm biasalah… msa dinner part mkn lah paling best sbb dh lapar sgt kan….

so lepas mkn … sesi pemberian hadiah kepada siapa yang masuk game pada petang tuh and guess what.. apa yang M dpt? ekekekekke…. very special you know!!

IMG20160408223314IMG20160408223326group M dpt tmpt ketiga sepatutnya tp urusetia salah rekod jd tmpt no 1… hahaha… dpt minyak masak untuk acara pas belon kebelakang….. Β well… msa acara penyampaian hadiah sangat kelakar sebab ada satu staff socso ni mmg kaki bahan… haha

so mlm tuh pun berlalu dengan meriah dan kite orang balik ke bilik masing2 untuk rehat….

so hari sabtu nya pulak….. kite org check in ke Mahkota Hotel dekat bdraya Melaka….

so M hanya mampu listkn itinerary jer yg dpt… gmbr mmg xdpt nk amik sbb busy berjalan an..

  • check in mahkota hotel
  • petng tuh M pergi mendobi
  • sebelum g mendobi shopping barang2 dari melaka pulak…
  • pastu br mendobi tunggu sampai settle
  • settle dobi.. balik hotel n pergi mkn dekat kedai asam pedas JR
  • pastu mkn dekat hotel n get ready untuk walk for jonker walk
  • mak M x ikut… so tinggal mak n kwn die dkt hotel
  • M berempat dengan 2 org kakak M n with my R….
  • tapi M with R terpisah dengan kakak M…. jd kite org lepak half at the middle of jongker walk
  • tapi M n R dh penat so patah balik jelaa hotel
  • mlm tuh tdo n get good rest
  • keesokan pagi ahad… kite org bersarapan…
  • pas breakfast mandi kolam renang about 1 hour….
  • then get ready back to Johor….

so ini lah itinerary kite org

till then X

How Did Your SpouseTreat You?

Salam & Hello y’alls….

dah lama tak tulis-tulis dek kerana tiada kesempatan… bukan kesempatan apa y’alls…. rumah internet x berapa nak hokay , so tu yang malas nak update blog bagai…

haaa… alang-alang korang dah tau i’olls punyai pacar deh… so gimana sih kamu layani pacar kamu? ekekke… pehal indon bagai? haaha… cowok ku bukan indon … okay okay…. cakap pasal ada pasangan ni opkos zaman single mingle nih lain , nak buat hape pun tak ada orang kisah but opkos masih dalam perhatian parent jgk even nak sembrono ke hape an…

balik pada cite yang M nak cakap ni, bila dah ada pasangan yang special mesti feel die lain sikit sebabnya opkos lah y’alls… tengah hot bercinta dulu-dulu an… 24/7 text x henti nanti rindu.. kahkahkah… pastu kendur sedikit demi sedikit andddddd the end… haha..pastu macam biasa, bila tengah hot2 dulu mesti caring gila babas sampai nak berak pun cakap(tp skrg pun cakap!) krohkrohkroh….. #kaytaksweet tang nak memerut pun cakap….

okaylah… tukar topik plak… dalam banyak-banyak waktu.. waktu ada pasangan ni M rasa M ada berubah sikit la.. macam learn to be cool, ermm… yelah dalam banyak – banyak perkara kan.. M mcm kelam kabut sikit… so jenis M punya pasangan nih die lebih cool and rileks jer… so contoh nya ginih laaa… meh tengok dekat bawah ni…

12742832_1156519617692379_7083180326627850131_nhahaha…. ritu masa sebelum R pegi KL… malam Sabtu g rumah member die sebab member die nikah.. dalam pada sibuk2 nak balik and p hantar R balik… keluar simpang rumah die terus jammed… iolls dengan panik nyer terus call die macam nak nangis mcm dalam gambar tuh… terus iolls bebel

M : syg!! jalan jem x gerak(padahal roadblock, ciss !!)

R : habis acano tuh nak balik? minyak ckup tak tu nak layan jem?

M : ermmm acano ni? nak balik nnt mama bebel,bebel,bebel,bebel dan terus bebel (kay sebenar nye bebel jer belakang tuh iolls saja lebih2 kan) πŸ˜› of course minyak tak ckup sebab td refuse nak isi sebab nak balik cepat… kenapalah ada jem ni?

R : okay okay.. gini … kamu patah balik, kite g isi minyak..saya tunggu kamu…

M : baiklah…..

pas tu the end… tamat lah dekat situ… pas isi minyak call kakak n ckp ada jem… pastu die ajak lyn mamak… after layan mamak n the jammed was solve already! yeyyy….

haaaaaaa………. second situation pulak…..

M nih jenis malam cepat kebulur… tatau nape… padahal siang makan tau… tuh yang kene minum total cleanse kalau x .. mmg laaa gemuk y’alls! habis nanti R x kenal plak.. eh nih M ker ikan paus? kurkurkur….. sodih!!

haaa okay…… nak jadikan cerita… M hampir kesetiap malam asyik ngidam burger…. pastu jenis M… M suka mengadu… sama jgk dgn mak… mesti ngadu dgn mak cakap lapar… tp mak senang jer… g lah cari apa2 dekat dapur makan…. pastu yang M nih kadang2 bende x de dekat rumah lah tekak M nak makan burger… haihhhh…. makanyaaaaa….. jeng jeng jeng

12715798_1156517511025923_5077671426858334859_nhahaha…jenis R nih…. tatau lah syg sgt kalah bini ke hape… kalau die tak penat dari balik koje.. mesti die sanggup n kadang2 mai lepak dekat rumah M.. M okay jer… lg sonang xyah ada argument nak dating dekat mana2… ekeke…

so potpetpotpet R pun willing nak belikan burger…. kadang tuh fikir… kesian giler… terasa membuli so now bila lapar…. goreng jer telur xpun sapu roti dengan nutella pastu minum susu n settle….

okay the end

situasi yang ketiga pulak….

M suka try bende -bende baru like piratte coffee laa….sangkaya laa… overdose drink laa… n bermacam2 lg…

so nak jadikan cerita masa tahun lepas sibuk nak piratte coffee sangat…. so kite org g lah cari piratte coffee… so favaourite iolls ni ialah green tea… ingatkan feel die sama mcm starbucks and boat noodle punya green tea… kjab lagi an pelik doh rasa die..

12729039_1156523177692023_8692528995306068276_nhhahhaha…. amik kauuu… sekali rasa xberapa nak sedap n bau wangi an… giler pelik kot! hahaha… nmpk gaya…. terpaksa ku redha air green tea x sedap! hahah…..

so sejak dari tuh… kalau nak try air hipster2 apa ker ster kerr…. xmau dah green tea.. nnt tak minum

so nak jadikan cerita.. smlm g kilang battery g try air overdose…… memang ada niat macam nak order green tea tapi hati berdetik.. ni kalau tak sedap mati haku nak abes kan… mmg muntah balik jawab nya… ntah tetibe leh plak terkeluar ayat… ” macam nak green tea, tapi takut tak sedap”…… dtg si R terus potong… “dah tayah ngade ah…” lalu iolls pun secara mengejut terus sebut haaaaa… cappucino lahh… gagagagaga….. tp boleh laaaaa

IMG20160215191935nahhhh… ni air die….. tapi at the end… iolls minum sikit jer y’alls… pastu balance R abes kan… thank you tolong abes kan… ehehehhehehhehe……

so… nih lah sebahagian antara bab2 modul2 yang indah kononnya sewaktu berpasangan yer… bab2 yang x best tayah lah citer… hahaha… xsyok pun nak dgr ekekekke….. so okay lahh…

nak kne kemas kelas nih… ada VTO student nak exam esok… tataaaa….

till then .. lots of love.

X

Tiram Indoor Waterpark

Salam & hello y’alls

haaaa… apa khabar sume nye? sihat? ecewah… ghasenye ni lah post pertama untuk tahun 2016 y’alls… M nih asyik busy jer nak upload…al maklum ler… minggu nih minggu teori tuh yang busy menyalin nota and bla bla bla sampai kejung bak kata nak jadi metacarpal syndrome gituh…. ghahhaha… πŸ˜› πŸ˜›

ermmm k ah… lets start to our story hokayy?? πŸ™‚

minggu lepas M bawak abang M pegi mandi dekat Tiram Indoor Waterpark, so kat sini nak review ah sikit pasal die orang punya tempat…. by the way… bukan dengan abang jer… dengan anak abang 2 org..

dulu aa… M penah pegi.. tempat dia biasa jer nothing yang menakjubkan… but yang special tempat nih ialah die indoor… so bila musim tengkujuh nih at least boleh bawak anak2 mandi untuk main air dekat dalam tuh sebab nya opkos lah die indoor you’alls…. pastu disamping tempat die sederhana besar… senang lah korang nak kawal toddlers kan….

biasa lah if bwk budak… die org nampak air jer… kite nih ha duk risau tempat tuh ada kawasan yang dalam or semua tempat landai?

haaaa… dun worry you ‘alls tempat die dr hujung ke hujung semua landai and no problems!! tempat nih jadi mcm kureng sikit sebab die indoor dalam shopping mall…. so tuh nmpk sempit… padahal biasa jer… besar jugak kolam die….

pe pun… lets enjoy gambar dalam tuh

IMG20151229120538nah…. nih surrounding dalam indoor theme park ni haa…. okey lettew cun jgk….

IMG20151229120547

IMG20151229120551

yeahhhhhasΒ IMG20151229120516as usual mana – mana tempat theme park pun rule die org sume sama… iaitu kena pakai tag tangan and then outside food tak boleh bwak masuk … jadi dinasihatkan kalau korang lapar… better bwak bekal n then sebelum masuk makan dulu as alas perut pastu baru masuk….

IMG20151229120523so if korang memerlukan snek or makanan ringan dekat dalam tuh korang boleh beli something utk makan …. tapi tak banyak choice pun you’alls πŸ™‚ πŸ™‚ ermmmm…..

so.. amacam? berminat boleh lah pegi you’alls…. pe pun sikit jer M dapat cover untuk tiram indoor sebab selebihnya banyak main… hahahahha… kantoi!! main air dengan anak sedara…. πŸ˜› πŸ˜›

till then

X